Ingeborg Steiro sine nedtegnelser om oppvekst i Lofoten


Våren 2012 besøkte jeg min tante Ingeborg i Drammen, Edvards eldste søster. Hun har bodd i området siden hun og mannen Alf solgte gården til fordel for utvidelser ved Stokka flyplass ved Sandesjøen. Selve gårdsdrifta var allerede nedlagt, men de dreiv en campingplass på gården. Jeg ba henne om å forsøke å skrive ned noen minner fra oppveksten på Li og litt om hva hun husker fra Edvards oppvekst. Tante er til tross for sine 92 år, en meget oppegående person, med ei utsøkt handskrift, og utpå sommeren leverte hun meg en hel «epistel» og lovet at hun hadde mer på lager.

Les Ingeborgs "memoarer" her (2Mb)                                                                                                                                                                                         


Ord fra Skjalg Høberg, Dønna

Jeg vil alltid huske Edvard Valberg med stor respekt for den han var både som trivelig kar og en av våre beste fagmenn. I mitt virke var det kanskje først og fremst tiden jeg hadde på Vikeid (1997-1974) han var god å ty til. Særlig i forbindelse med kjøreskadeproblematikken som vi startet med i disse årene. Senere var han også en traust fagkilde fra 1982 da jeg startet som ringleder. Mye av det han var opptatt av innen jord og plantekultur er i dag like viktig som i hans tid – Trolig enda mer fordi leiejord, større bruk, større maskiner og  mindre tid til rådighet gir enda værre vilkår for jord og planter – og avling.

 Jeg har sett gjennom oversikten din, også noen av artiklene – bra å ha tilgang til dette. Mye av dette ville være nyttig for de rådgiverne som driver på i dag


Minner fra Jarle Valberg

Jarle Valberg, sønn av Hjørdis og Sverre Valberg fra Bøstad, gikk i midten av 1960-tallet på gymnas i Bodø. Han hadde ikke hybel, så han bodde hos oss på Vågønes den første tida. Han var pop-interessert med laaangt hår. Ser han for meg i knall gul cordføyelsbukse og grønn cordfløyelsjakke syklende på Haldis' sykkel med håret flagrende en halv meter rett bak i Bodøvinden. Senere fikk han seg hybel på landbruksskolen. Her skriver Jarle litt på oppfordring av sine minner om Edvard.


Minnetale av Gjert-Are fra minnestunden 13.1.2012

Gravferden til Edvard Gjermund Valberg fra Bodø domkirke 13.januar 2012
Sted: Molostua etter jordfestelsen.


Edvard enkemann og pensjonist

Noen betraktninger etter en tung måned


Publisert: 01.03.12 19:21
Sist oppdatert: 27.03.12 14:31Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.