Sprova
 
- på vegen mellom Steinkjer og Namsos
 
 
I 1977 kjøpte Edvard og Haldis denne residensen i forbindelse med at Edvard hadde fått seg jobb som Fylkesagronom i Nord-Trøndelag, med kontorsted på Steinkjer. "Et Gudsforlatt avholl" syntes ihvertfall eldstesønnen, men det var jo en del trivelige folk som bodde her i denne bygda. Huset var gammelt, men ei kjapp oppmaling gjorde det akseptabelt. Tomta lå sydvendt, så her var det frodig og andre vekstforhold for hagebruk enn i Bodø. En flott hage ble etterhvert anlagt her.
 
 
                
Kveldssol sett fra sør fra rksvegen mot Namsos                      Inngangspartiet på nordsiden

Edvard med staffeliet i hagen en sommerdag.
På dassveggen gikk han løs i rene Michelangelostil med "terraflex" som var et mye brukt belegg til gulv rundt -80.

 
 
Sprova er mest kjent for sin hoppbakke. I 1979 var hele bygda med å arrangere NM i hopp her, også Haldis og Edvard. Hroar Stjernen var bygdas store sønn som var i Norgeseliten i skihopp.
Nærmeste naboer var familien Sprauten. Jula i 1978 rota Knut seg inn i gangen hos Sprautens i full nissemundur. Der traff han på kirketjener Sprauten - også han i nissekostyme. Rene "Snikker-Andersen"-historia.
I Sprova ble de også kjent med Helge og Gunn Busch, som drev svineproduksjon her. Etter Edvard og Gunn ble enkefolk på 1990-tallet, fant de hverandre igjen og hadde et mellomspill på nærmere 10 år i Bodø og senere på Inderøy.

              
Sprovas stolthet                                                                             Egenbygd Santa Maria (Colombus' båt) og Munch-plagiat

Publisert: 01.03.12 19:23
Sist oppdatert: 03.03.12 08:19Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.